Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση
ελάχιστα επεμβατική χειρουργική αντιμετώπιση
Η πρώτη εξέταση στην οποία πρέπει να υποβληθεί ένα άτομο με συμπτώματα παλινδρόμησης είναι η γαστροσκόπηση. Με αυτήν ελέγχεται η επάρκεια του γαστροϊσοφαγικού σφιγκτήρα και η παρουσία (ή απουσία) οισοφαγίτιδας. Εάν ο σφιγκτήρας ανεπαρκεί, και ταυτόχρονα υπάρχει εικόνα οισοφαγίτιδας, η διάγνωση της γαστροϊσοφαγικής παλινδρόμησης μπορεί να γίνει με βεβαιότητα.
Στις περιπτώσεις που τα ευρήματα της γαστροκόπησης δεν είναι διαγνωστικά, γίνεται 24ωρη ph μετρία. Με αυτή την εξέταση, καταγράφονται η συχνότητα και η σοβαρότητα των παλινδρομικών επεισοδίων στην διάρκεια ενός εικοσιτετράωρου. Οι μετρήσεις βαθμολογούνται με το σύστημα βαθμολόγησης DeMeester και αναλόγως το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται παθολογικό ή φυσιολογικό.
Στην ενότητα, Διερεύνηση και Διάγνωση της ΓΟΠ, η Δέσποινα Νάστου MD, FEBGH, Γαστρεντερολόγος, Υπεύθυνη Διαταραχών Κινητικότητας Πεπτικού Συστήματος της Γαστρεντερολογικής - Ηπατολογικής Κλινικής του Metropolitan General και συνεργάτιδα της Χειρουργικής Ομάδας Advanced Surgical Team εξηγεί και αναλύει την πορεία των εξετάσεων προκειμένου να τεθεί ή όχι η διάγνωση.
Η επέμβαση απαιτεί με γενική αναισθησία. Αρχικά η κοιλιά φουσκώνει με CO2 (12-15 mm Hg) προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος χώρος. Μέσα από τομές 8-10 mm στο κοιλιακό τοίχωμα, τοποθετούνται στην κοιλιά πέντε trocars από τα οποία περνάνε τα ρομποτικά εργαλεία και η camera και συνδέονται στο ρομπότ. Ο χειρουργός τότε κάθεται στην κονσόλα από όπου ελέγχει την κίνηση την ρομποτικών εργαλείων και της camera με joy sticks. Από την θέση αυτή και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο των ρομποτικών εργαλείων, κάνει όλη την χειρουργική επέμβαση. Όταν τελειώσει, ο βοηθός αποσυνδέει τους ρομποτικούς βραχίονες και αφαιρεί τα εργαλεία από την κοιλιά. Αφαιρείται το CO2 και κλείνονται οι χειρουργικές οπές. Ο αναισθησιολόγος ξυπνάει τον ασθενή ο οποίος παραμένει για μισή περίπου ώρα στον χώρο της ανάνηψης και μετά μεταφέρεται στο δωμάτιο του.
❖ το είδος και τη βαρύτητα της χειρουργικής επέμβασης
❖ την χειρουργική τεχνική (ανοιχτή, λαπαροσκοπική, ρομποτική) που επιλέγεται για την εκτέλεση του χειρουργείου
❖ τη χρήση ειδικών υλικών ή εργαλείων ( ψαλίδι υπερήχων, αυτόματα συρραπτικά κτλ.)
❖ τη διάρκεια νοσηλείας, και το σύνολο των απαραίτητων εργαστηριακών ή απεικονιστικών εξετάσεων
❖ Τη συμμετοχή ή όχι ασφαλιστικών ταμείων ή ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας
Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη χειρουργό στο +357 99 400 409 να σας ενημερώσει αναλυτικά.
Αν ο τόπος κατοικίας σας είναι εκτός Αττικής, το ραντεβού μπορεί να γίνει απομακρυσμένα (τηλεφωνικά ή με βιντεοκλήση).Δείτε τη διαθεσιμότητα και ορίστε το ραντεβού σας ΕΔΩ
Έγραψαν για εμάς
„Η γιατρός όπως και η ομάδα της είναι εξαιρετική. Έκανα αντιπαλινδρομική επέμβαση το Πάσχα και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Λεπτολόγος, μεθοδική και αποτελεσματική όπως και όλη η ομάδα με ανθρώπινη και πολύ ευαίσθητη αντιμετώπιση του πρόβληματός μου.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους και εύχομαι καλή συνέχεια στη δουλειά σας!
Ιδιαίτερη αναφορά κάνω και στη βοηθό της γιατρού, Αγγελικής Πατρικίου που με μεγάλη υπομονή και μεθοδικότητα διαχειρίστηκε την περίπτωσή μου.“
„Γνώρισα την κα Καραφωκα αρχές Δεκεμβρίου 2022 λόγω προβλήματος του συζύγου Αχαλασια οισοφάγου.Μια άγνωστη ασθένεια για εμάς .Μας αντιμετώπισε από την αρχή με ευαισθησία με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Κατανοούσε κάθε προβληματισμό μας και μας αντιμετώπισε με σεβασμό .Την εμπιστευτηκαμε γιατί τίποτα δεν άφηνε στην τύχη του .Το χειρουργείο έγινε την Παρασκευή 10 Μαρτίου με ρομποτική όλα πήγαν πολύ καλά και η γιατρός σε καθημερινή βάση είναι δίπλα μας να καλύψει κάθε απορία μας να επαναλάβει τις οδηγίες. Έδωσε στον σύζυγό μου την ζωή του πίσω.Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα της για ευγένεια την υπομονή .Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αγγελική είναι η ψυχή του γραφείου .“